Skivakantie in het Ötztal - Wintersportvakantie Tirol / Oostenrijk Skivakantie in Sölden - Wintersportvakantie Tirol / Oostenrijk Skivakantie in Obergurgl - Wintersportvakantie Tirol / Oostenrijk

Plaatsen in het Ötztal

Al in Haiming – de eerste van de in totaal acht plaatsen – vindt men te midden van een geneeskrachtige bergenwereld pure gastvrijheid. Vanuit het bij Haiming behorende dorp Ochsengarten (1500 meter) gaat het met de kabelbaan rechtstreeks naar het belevenisrijke skigebied van Hochoetz. 
Meteen aan de ingang van het dal ligt Ötz, waaraan het dal haar naam te danken heeft. Samen met de kleine naburige gemeente Sautens biedt Ötz alles voor een gemoedelijke vakantie. Wandelaars lopen met flinke passen door de hoge sneeuw naar het kerkdorp Habichen. Schaatsers maken hun rondjes op de romantische Piburgersee. Skiërs ontmoeten elkaar in het royale skigebied Hochoetz. Sinds de aanleg van de Acherkoglbahn zes jaar geleden is de populariteit van dit 27 km omvattende pistegebied aanzienlijk toegenomen. Vooral gezinnen, beginners en recreatieskiërs komen er volledig aan hun trekken. En in het Funpark bij de Bielefelder Hütte vertonen snowboarders hun kunsten.

Grenzeloos skiplezier biedt de “Super Skipas“ voor de skigebieden Hochoetz, Niederthai, Kühtai en Sölden. In totaal 220 km pistes en 60 uiterst moderne liftinstallaties, alles met één enkele pas.
Verder het dal inwaarts volgt Umhausen, een ideale plek voor langlaufers. Umhausen staat tezamen met Längenfeld en Huben bekend als het langlaufcentrum van het Ötztal. Ook de in de rustige zijdalen gelegen dorpjes Niederthai (1550 meter) en Gries (1600 meter) bieden goede uitgangspunten voor afwisselende langlauftochten. Daar, in het eerder stille gedeelte van het Ötztal, komen vooral degenen die rust zoeken aan hun trekken. Het Ötztal heeft in totaal zo’n 150 kilometer goed onderhouden loipen. En ook nog eens 200 kilometer royale, bewegwijzerde wandelroutes. Het gebruik van alle langlauftrajecten is gratis.
Voor ontspanning na een zweetdrijvende langlauftocht of na een flinke wandeltocht kan men terecht in Aqua Dome Tirol therme Längenfeld, een modern warmwaterbronbad met een royaal wellness-aanbod en het aangrenzende 4-sterren Superior Hotel. De eerste en enige therme van Tirol past harmonisch in het rustgevende winterlandschap. Het warme bronwater in drie reusachtige, buiten op stelten geplaatste schalen, zorgt ervoor dat uw spieren na een sportieve dag weer ontspannen
Enkele kilometers van Längenfeld ligt Sölden, het alpinecentrum van het Ötztal, dat met haar circa 150 pistekilometers tot de meest sportieve skigebieden van Oostenrijk behoort. De twee gletsjergebieden op de Tiefenbach- (3309 meter) en de Rettenbachgletsjer onder de Schwarze Schneid (3370 meter) staan garant voor uiterst sneeuwzeker skiën. Iedere winter geven daar de beste wedstrijdskiërs en snowboarders ter wereld het startschot voor het wereldbekerseizoen. Voor de vakantieskiër, die direct vanuit het hotel op de piste terecht wil komen, is Hochsölden midden in het skigebied op een hoogte van 2090 meter een aanrader. 
Verderop, in een zijdal, volgt het behaaglijke Vent, een traditioneel bergdorp aan de voet van de 3774 meter hoge Wildspitze met een gezinsvriendelijk skigebied. Een tweepersoonsstoeltjeslift en een sleeplift brengen de skiër tot op een hoogte van 2680 meter. Twee andere sleepliften aan de rand van de plaats zijn bijzonder geschikt voor alle beginners. De aangrenzende “Rofenhöfe“ is de hoogstgelegen nederzetting van de oostelijke Alpen met werkelijk historische bouwwerken. De hangbrug en de wereldwijd bekroonde en bekende Haflingerzucht zijn een uitstapje waard!
De tussen circa 2000 en 3000 meter hoog gelegen skigebieden van Obergurgl-Hochgurgl vormen de afsluiting van het dal. Vanwege de buitengewone hoogteligging boven de boomgrens beweren de beide plaatsen, die middels een kabelbaan - de Top-Express – met elkaar verbonden zijn, terecht het langste winterseizoen van de Alpen te hebben: vanaf begin november tot in mei. Tegen een meerprijs van 10 Euro (kinderen 6 Euro) is er met Sölden een combinatie-liftpas.

commentaar schrijven

SKIGEBIED

KAART VAN DE STAD

0

BROCHURE AAANVRAGEN

0

Hotels Ötztal

Bekijk hier het aantrekkelijke aanbod van tophotels in Ötztal, Sölden en Obergurgl.

Routebeschrijving

Details

Plaatsen